Werkwijze

Alle hulpgoederen worden in Nederland ingezameld. Deze worden vervolgens in Twente door de vrijwilligers gesorteerd. In dozen worden deze getransporteerd naar Noord-Irak. De goederen worden aldaar ontvangen door vrijwilligers die deze uitdelen in de vluchtelingenkampen rond en nabij Irak en aan de vluchtelingen die genoodzaakt zijn elders (buiten de kampen)  te verblijven wegens de overvolle kampen. Voor het transport betaalt de stichting per vrachtwagen 5000 euro.

Beloningsbeleid
De bestuursleden ontvangen geen beloning of vergoeding voor hun werkzaamheden. De stichting voert haar activiteiten uit met enkel de inzet van vrijwilligers. Net als de bestuursleden krijgen ook de vrijwilligers geen beloning voor de door hen verrichte werkzaamheden.